Prinsessakakku

Pohja:

4munaa

2dl sokeria

1dl perunajauhoja

1d

1.8dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi muna vaahtoon  ja nostele varovasti. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita taikina vuokaan ja paista 175’c n.30-45min.

Vaniljakreemi:

4dl täysmaitoa

3/4dl sokeria

1 vaniljatanko

2rkl maissitärkkelystä

4kpl keltuaista

50g huoneen lämpöistä voita

Kaada maito ja puolet sokereista kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siitä siemenet. Kuumenna maito, sokeri, tanko ja siemenet.

Sekoita maissitärkkelys ja loput sokerit yhteen. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.lisää hieman kuumaa maitoa niin se ei mene kokkareiseksi kun lisäät sen kattilaan.

Poista vanilja tanko ja kiehauta maitoseos. Lisää keltuais seos kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä kun se on saostunut ja kaada kulhoon ja anna hieman jäähtyä. Laita lopuksi jääkaappiin n.1h.

Vadelmasose:

225g pakaste vadelmia

1/2dl sokeri

Laita samaan kulhoon ja soseuta sulanneet vadelmat.

Täyte ja koristelu:

5dl vispikermaa

500g vihreää marsipaania(sokerimassakin käy)

250g vaalenpunaista sokerimassaa

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita vaniljakreemi pursotinpussiin ja pursota reunoille 3-4 ympyrää ja lisää keskelle vadelmasosetta. Laita toinen kerros samalla lailla.

Vatkaa vispi kerma ja laita se kakun päälle niin että siitä tulee pyöreä. Kauli vihreä massa ja lisää se kakun päälle. Lopuksi tee vaalenpunaisesta massasta ruusu ja laita se kakkun keskelle tai sivuun. Voit halutessasi laittaa hammastikun ruusuun niin se pysyy paremmin kiinni kakussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *